Digital suverænitet og valgfrihed
DeiC Forskningsnettet er med til at sikre, at der findes alternativer og valgmuligheder i forhold til en lang række parametre, som on premise, cloud, sikkerhed og privatlivsprofil, som ikke den enkelte institution ikke nødvendigvis har. Derfor er det spændende for os nu at præsentere som inspiration, hvordan Leibniz-Supercomputing Centre har implementeret eduVPN i et komplekst set-up, hvor de servicerer en række universiteter og forskningsinstitutioner i og omkring München inklusiv Technical University of Munich, Ludwig Maximilian University of Munich, Munich University of Applied Sciences og Weihenstephan-Triesdorf University of Applied Science.
Digital suverænitet
Digital suverænitet handler om en organisations ret til at kontrollere sine data. Det henviser dog også til en række lande- og regionsspecifikke regler, der dikterer, hvordan de indsamlede data skal behandles
Er eduVPN det rigtige valg?
Markus Meschederu vil gøre os klogere på, hvordan de i Leibniz-Supercomputing Centre migrerede fra det gamle VPN-system, hvordan de installerede det nye eduVPN, og hvordan de varetager driften af det nye. Leibniz-Supercomputing Centre servicerer mere end 130.000 brugere med mere end 300.000 enheder, så her kommer eduVPN virkelig på arbejde. Markus Meschederu vil tage os igennem, hvad de lærte på den 2 år lange rejse, og han vil naturligvis også svare på, om eduVPN var det rigtige valg.
Marcus Meschederu’s indlæg på årets DeiC konference kan opleves på konferencens 2. dag kl. 9:30 og har titlen ”eduVPN Operations at the Leibniz-Supercomputing Centre. How we migrated and what we learnt in two years of operation.”
eduVPN
eduVPN er en tjeneste, som giver nem og sikker forbindelse til internettet eller til institutionernes beskyttede systemer.
Mere information
Se mere om programmet for årets DeiC konference her: https://deic.dk/konference/2024/program
Se mere om eduVPN her: https://deic.dk/eduVPN